Artisti maksaa, tee itse ja säästä!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Auton sisätilojen pesu

Ei kommentteja
Auton sisätilojen pesu jää usein tekemättä ajokauden vaihtuessa. Kylmä syyssää yllättää aina, eikä nollan tuntumassa olevaan räntäsateeseen tee mieli lähteä autoaan pesemään. Kesällä taas tuntuu olevan aina muuta mielenkiintoisempaa tekemistä, eikä auton kanssa nyhrääminen kiinnosta yhtään. Ihan joka kauden vaihteessa ei ole tarvis kuurata autoa sisältä, mutta ainakin pinnat on hyvä pyyhkiä ja lasit pestä.

Auton sisätilojen puhtaus onkin auton käyttömukavuuden ja miksei jälleenmyyntiarvonkin kannalta oleellinen asia. Likainen ja pölyinen sisusta saa uudenkin auton tuntumaan ankealta, tai oikeastaan puhdistettu sisusta saa tutun ja turvallisen auton näyttämään jälleen kuljettajan silmissä tuoreelta. Hyvin pienellä vaivalla saa itselle ja kanssamatkustajille ainakin hyvän mielen.

Kojelaudan pesu kannattaa tehdä imuroinnin jälkeen. Useimmissa tapauksissa kojelauta lähtee puhtaaksi ihan tavallisella yleispesuaineella ilman autotarvikeliikkeiden ihmeponneaineita. Ainakaan mitään kiiltävää käsittelyainetta ei kannata laittaa, koska se lisää kojelaudan heijastuksia tuulilasiin ja vaikeuttaa ajamista kirkkaalla säällä.

Penkkien ja sisämaton puhdistukseen riittää usein pelkkä imurointi, mutta erilaiset nesteet tai ruoantähteet saattavat vaatia penkkien pesun. Pesun oikeaoppisesta suorittamisesta on olemassa kaksi koulukuntaa. Toisten mielestä kunnollinen pesu tapahtuu vain ja ainoastaan ko. osat irrottamalla ja pesemällä sekä kuivaamalla ulkona. Toisen koulukunnan mielestä pesun voi suorittaa paikallaan, mutta vaihtelevia mielipiteitä on käytettävistä pesuaineista.

Oikein likaisiin penkkeihin suositellaan reilua vesipesua kunnollisella pesuaineella, esimerkiksi mäntysuovalla. Toisaalta ainakin uudemmissa autoissa on penkeissä sähkölaitteita jotka eivät todellakaan pidä vedestä. Lisäksi vesipesun kuivattamiseen täytyy varata pitkä aika. Autofixari on mieltynyt tekstiilin pesuun tarkoitettujen vaahtojen käyttöön niiden vähäisen materiaalien kastelun ja hyvän pesutuloksen takia. Kaikissa tapauksissa pesu kannattaa rajata esimerkiksi penkin reunoihin tai pehmusteiden saumoihin eikä keskelle kangasta, koska kastuneeseen kankaaseen jää aina kuivumisjäljet. Erityisesti tummat kankaat ovat herkkiä laikkuuntumaan kastuttuaan.

Auton lasien peseminen sisäpuolelta ei poikkea mitenkään asunnon lasien pesemisestä: lasi pestään yleispesuaineella tai astianpesuaineella, huuhdellaan märällä rätillä ja kuivataan. Usein auton lasit ovat kuitenkin todella paljon likaisemmat ja niitä puhdistetaan vastaavasti huonommin, kuin kodin ikkunalaseja. Jotta pesutulos tyydyttäisi myös aurinkoisella säällä, kannattaa huomioida muutama asia. Ensinnäkin lasi pitää pestä ja kuivata kauttaaltaan. Huolimaton pesu ja huuhtelu jättää lasin laikukkaaksi ja likajäämiä pitkin pintaa. Toinen huomionarvoinen asia on uudempien autojen kookkaat lasit, jotka on vaikea pestä yhdellä kertaa. Pesuaine pääsee helposti kuivumaan lasiin ennen kuin sitä huuhtelee ja kuivaa ja näin osa lasista jää helposti likaiseksi. Hyvin pesty lasi ei heijasta kirkkaassa valossa eikä huurru yhtä pahasti kuin pölyinen ja sormenjälkien tahrima lasi, joten lasin puhtauteen kannattaa aina auton muun pesun yhteydessä hieman panostaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti