Rasvamonttu

Artisti maksaa, tee itse ja säästä!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tee-se-itse ohjeita ja tuotevertailuita

Ei kommentteja
Autofixari on pannut merkille, että erilaisia tuotevertailuita ja tee-se-itse ohjeita on ilmestynyt aikaisempaa enemmän medissa. Liekö kyseessä tämän taantuman aiheuttama kysynnän kasvu ja sitä kautta lisääntynyt kirjoittaminen, vai ovatko toimitukset havahtuneet siihen, että pelkkä uusien autojen esittely ei enää myy.

Perinteisesti käytetystä kalustosta on kertonut Tuulilasi -lehti "kymppitonni käytetyllä" sarjassaan. Artikkelit ovat mielenkiintoista lukemista, koska niissä oppii sekä automalli- että autotekniikasta aina jotain uutta. Artikkelisarjassa pyritään myös löytämään ratkaisuja, jotka ovat teknisesti toimivia ja turvallisia, mutta eivät välttämättä hyödynnä aina alkuperäisiä varaosia. Selvää luovuutta siis havaittavissa :-)

Muutama vuosi sitten myös Tekniikan Maailma yllätti kesäautovertailullaan, missä halvat Golf, Volvo ja BWM tutkittiin ja arvosteltiin. Paljon tuunaushenkeä nähneen BMW:n kunto oli jopa vaarallinen, mutta valitettavasti artikkelin jatko-osa taisi jäädä tekemättä - kohokohdaksi mainostettu auton myyntikuntoon laittaneen edellisen omistajan haastattelu jäi ainakin minulta lukematta.

Nyttemmin molemmissa em. lehdissä sekä HS:n autoliitteessä on ilmestynyt taajaan erilaisia tuotevertailuita, enkä tarkoita tässä nyt niitä iän ikuisia rengasvertailuita. Nämä vertailut voivat sisältää vaikka joitain autonhoitotuotteita tai autonsa kunnosta huolehtivan kannalta muita mielenkiintoisia tuotteita. Näistä saa hyvää kuluttajatietoa ja ne ovat varmasti avuksi autovaraosaliikkeessä asioitaessa.

Viimeisimpänä kategoriassa on TM:n julkaisema jarrujen korjausartikkeli: artikkelissa on muuten hyviä neuvoja kuvien kera ja se kannattaa poimia talteen vastaisuuden varalle, mutta valitettavasti siinä unohtunut mainita muutama korjaamista helpottava työkalu: autovaraosaliikkeissä on edullisia takaiskuventiilillä toimivia jarrujen ilmauslaitteita - muuten samanlaisia kuin artikkelissa, mutta niiden kanssa ilmaamisesta selviää leikiten yksinkin. Toinen jarrutöissä helpottava työkalu on takasatulassa usein tarvittava männän kiinnipuristamistyökalu. Tämä oikeasti helpottaa työtä verrattuna männän painamiseen siirtoleukapihdeillä tai kärkipihtien kanssa männän pyörittämiseen. Lisäksi oikealla työkalulla voi vähentää tarpeettomia naarmuja ja muita vaurioita esimerkiksi herkkiin tiivisteihin.

Hienoa, että autolehdet ja autoista kirjoittavat toimittajat ovat havahtuneet myös niiden autoilijoiden tarpeisiin, jotka eivät käytä autoaa välttämättä joka pienessä korjauksessa merkkiliikkeessä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti